informatie

Paardensportvereniging Zeldenrust is opgericht op 28 februari 1928. In 2003 vierden we ons 75-jarig jubileum en organiseerden we de regiokampioenschappen. In 2008 openden we onze 2e binnenrijhal en organiseerden we de regiokampioenschappen indoor voor pony’s.

Paardensportvereniging Zeldenrust is een rijvereniging in de gemeente Arcen-Lomm-Velden en omstreken. Onze vereniging telt 100 leden. Kenmerkend voor onze vereniging is de veelzijdigheid van de leden. Deze zijn actief als ponyruiter, landelijk ruiters waaronder springruiters, dressuurruiters en eventingruiters, recreanten, veteranen en menners.

In de manege aan de Molendijk worden bijna elke avond lessen gegeven aan de leden. Voor elke ruiter is er een passende les. Kom gerust een kijkje nemen op een van onze lesavonden.

maandag
19:30 uur veteranen

Dinsdag
20:00 uur recreanten

woensdag
19:00 uur wedstrijdruiters
20:00 uur wedstrijdruiters

donderdag
19:00 uur pony’s
20:00 uur pony’s

Voor aanmelden: ledenadministratie@psvzeldenrust.nl

Iedere derde zaterdag van de maand organiseren we oefenspringen. Om 15:00 uur wordt er gestart met een bixie parcours in de hoogte van 30/40 cm. Om 16:00 uur wordt er met de pony’s gestart op een hoogte van 50/60 cm, die elke categorie 10 cm wordt verhoogd. Tot slot van deze dag starten de paarden op een hoogte van 80 cm, die ook elke categorie met 10 cm wordt verhoogd. In de laagste klassen worden 2 manches verreden en is begeleiding in het parcours toegestaan. Afhankelijk van de drukte wordt in de hogere klassen een barrage of een tweede manche verreden. Vooraf inschrijven is niet nodig, dit kan ter plekke in de kantine.

We organiseren diverse indoor en outdoor wedstrijden en een start up cross event. Al deze evenementen zijn terug te vinden in onze evenementenkalender.

Onze rijhallen zijn ook te huur voor uw evenement!
1 rijhal of beide rijhallen mogelijk.
Meer informatie op te vragen via info@psvzeldenrust.nl

Binnen onze vereniging hebben we diverse lidmaatschappen. Voor de allerkleinste is er al een veulentjeslidmaatschap, verder hebben we nog een rijdend lidmaatschap, een lidmaatschap voor startpashouders en een steunend lidmaatschap. Meer informatie over lidmaatschappen of neem contact met ons op.